AKU TAK PANDAI KOTT

24 March 2011

semalam aku amik result dekat smka segamat.lepas tu jumpe member dengan ustaz ustazah.hanya senyum luaran nanges dalam hati.balik rumah masuk bilik teros tidor.apa yang dikejar tak dapat.aku hanya mampu buat mak dengan abah senyum tapi takmampu nak buat mak dengan abah gembira.

kepada member2 aku...korang memang terbaik...semua pandai pandai...aku malu dengan korang.zulfahmi ko memang panda dari dulu...walaupon ko belajar sekejap je...walaupon ko menghabiskan masa dekat hospital...tipa minggu berapa kali ko pegi hospital ampang sebab nak berubat...tapi ko mampu dapat 8A 1B...aku yang duduk skulah hari hari pon tak mampu dapat macam ko..tiap minggu aku datang kelas tambahan..tiap minggu ko pegi hospital tapi ko boleh cemerlang...apa masalah aku???

wan...ko member aku skulah rendah dekat kahang...dari dulu aku memang nampak usaha ko untuk belajar...ko sanggup bekerja untuk menanggung pelajaran ko...agaknya bila yerk ko belajar....masa pmr ko dapat 7A...masa spm pon ko dapat 7A jugak....aku tabik dengan ko....ko bekerja dan belajar separuh masa...dan aku belajar sepenuh masa...tapi apa aku dapat!!??

dua member ni memang aku respect....dan member yang lain aku pon respect dengan korang...tahniah kepada halimi sebab dapat 9A+2A...hari hari aku belajar dengan ko...tapi aku tak dapat apa apa...anep ko dapat 9A....power giler ko...hari hari balik prep lambat dengan ko...tapi aku tak dapat apa apa...ijat ko dapat 10A1C...aku da mimpi ko dapat 10 jat...selalu ko ajar aku macam mcam...tapi aku tak dapat apa apa member 1 batch dengan aku..korang memang terbaik...korang tak penah kesekot ilmu...korang memang sentiasa bagi sokongan moral...korang selalu ingin jadikan batch kita batch terbaik....korang selalu nak buat gempak...tapi tak penah jadik...hakhak..korang selalu buat batch kita batch paling bes...korang telah buat batch kita bersatu...our batch unite us....

ustaz ustazah...ustaz ustzah smka segamat memang superb...banyak bagi nasihat dekat batch kitorang...tak pernah erti penat..tak pernah erti letih...siang malam berusaha untuk kami...sampai kami da penat pon ustza ustzah tak penat lagi...maff ustza ustzah...keputusan saya tak mampu nak gembira ustza ustzah...

mak dengan abah...arep tak dapat nak gembirakan mak dengan abah...arep tak dapat nak bagi keputusan yang cemerlang kat mak dengan abah...arep tak mampu nak buat mak dengan abah tersenyum...tapi arep akan usaha lepas ni...arep akan usaha betul betul untuk mencapai cita cita...arep akan buat mak dengan abah gembira


sudah puas aku salah kan diri aku...dan aku tak patut nak salahkan diri aku....baik dan kurang datang dari Allah...dan mungkin ini sebagai petunjuk...atau sebagai pengajaran...untuk aku usaha lebih keras lagi untuk mencapai kejayaan...dan aku redha dengan ketentuan mu...dan aku bersyukur dengan takdirmu...alhamdulillah..

kepada member2 dan sedara aku yang telah bg nasihat...thanks a lot...


doakan kejayaan aku...aku tak akan mengalah...aku kan cuba sedaya upaya...





2 komen:

❤‌ princess nabilah ❤‌ said...

jgn mudah ptus asa yer dik....
akk dlu pun mcm tu jgk....
lg frust....
hummm xpe2...fikirkn tmpt yg terbaek lg tuk kamu nnt..
insyaallah ad rezki tuk kamu cme lmbt sket dr kwn2 tu....
la tahzan ya akhi...
sesungguhnya Allah beri yg terbaik buat hamba2 nye....
usah bermuram durja....
senyum2 selalu mohon jerk apa yg selagi termampu...
insyaallah ada tmpt yg lbh baik tuk kamu.....amiinn...

Kak Yus Anak Mak Tam said...

Arep, first of all tahniah!..ok, maybe arep rasa mcm tu sbb tlalu mharap something tp lain yg dpt..apa2pun yg pnting dah berusaha...skrg yg perlu ada adalah Redha..
dlm ikim baru ni, dj tu ckp, kwn2 dia yg berjaya menjadi somebody bila dah berkareer adalah yg x brp berjaya masa spm..walhal, kwn2 yg straight A's tu ada yg x ke mana pun..SPM ni bukan penjamin masa depan..nnti kat U start from 0 smula..ok, jgn laa sedih2...relakslaa..mak abah ok jer..arep yg rasa2 sgt..jadikan ianya pemangkin kejayaan akan datang!cabar diri sendiri..sambil tawakkal perlu ada...