SCIENCE FAIR SMKA SEGAMAT

30 July 2010





sabtu lepas...kat skula ada science fair.banyak jugak yang dipamerkan seperti bom asap..bunga api...check darah...sudoku..circuit breaker..bedah katak..dan straw bridge..aku dan syed telah mencuba nasib untuk menyertai straw bridge..kami diber 40 batang straw dengan selotep.ramai jugak yang join terutama dak fom 5.sebelum hari kejadian ramai yang telah mencuba dahulu tetapi sebaliknyer kepada kami berdua.zabi dengan anep sampai pkul 3 pagi tak tido sebab nak cuba buat dulu.tapi kami sentiasa relaks.tido awal 2.dengan tanpa persediaan yang rapi.kami baru merancang sebaik sahaja pertandingan dimulakan.straw bridge ini diuji dengan batu bata diikat ditengah jambatan.malang untuk pasukan lain...jambatan diorang tidak berjaya untuk menahan sebiji batu bata.hanya 2 pasukan yang berjaya.kumpulan kami dan kumpulan budak pompuan fom 4.fortunately,kumpulan kami berjaya menahan sibiji batu bata dan beberapa keping pemberat.sebaliknya kepada kumpulan fom 4 hanya berjaya menahan sebiji batu bata sahaja.

OUR BATCH UNITE US


Minggu lps baru je tembah baju batch.tempah kat bizandry.batch lain sume da wat.fom 5 je blom lagi.design baju batch ade chracter siap sorg.anep yang lukis...pas 2 bro bob bizandry tolong designkan...lawa gak arr dia design kan...klau nak tgk web dia tkan ni

Selamat hari Jadi

17 July 2010



hi hadiah untuk uztaz md nor dari form 5 ngan dak bola.hadiah ini aku yang beli semalam kat rebble sport shop...





Program Latihan Khidmat Negara siri siri 8/2011

16 July 2010

Bersyukur kehadrat ilahi kerana aku tak dapat untuk menyertai Program Latihan Khidmat negara.haha..tapi nanti mesti boring...tpi bende 2 tak perlu untu difikirkan sekarang ini.sekarang masa untuk buat rivision.kat sekolah agak terkejar kejar sebab masa memang padat.memang tak cukup rehat dibuatnya.SPM 2010!



RM 0.20 PLKN:Maaf!

930925016743 anda tidak terpilih
untuk menyertai PLKN Siri 8/2011.
terima kasih

ade dy mintak maaf kat aku..
tahniah la...

otak yang cerdas terletak pada badan yang sihat

03 July 2010


minggu lepas asrama as solihin telah menganjurkan karnival asrama 2010.karnival ini akan dibuat setiap tahun.bagi permainan bola sepak,ia akan menjadi sukan paling popular.setiap batch wajib menghantar 2 team.bagi batch yang tidak cukup 40 orang,batch berkenaan akan mengantar 1 team.bagi batch form 5,jumlah batch hanyalah 33 orang.jdi,batch fom 5 dapat mengahantar team yang mantap lagi menakutkan bagi sesiapa yang bertemu dengannya.team fom 5 dapat membuat record baru dengan membelasah team fom 1 dengan jaringan 22 gol berbalas 1.dengan berkat usaha permain bola sepak fom 5,team ini dapat menjejakan kaki ke final.team yang akan bertemu di final ialah team ustaz dan fom 6.team ini juga team yang menjadi perhatian.sungguh tidak di sangka bahawa team fom 5 dapat menjaringkan sebanyak 6 gol berbalas 1.hal ini telah menyebabkan team fom 5 dinobatkan sebagai juara.aku sebagai salah seorang pemain telah bermain sebagai penjaga gol.dengan tersilap langkah gawang golku telah dibolosi oleh pemain dari team ustaz dan fom 6.







video

baju pjpk 2010

02 July 2010

minggu ni aku ngan ijat sibuk untuk uruskan penempahan baju kelab pjpk.walaupun baju kelab pjpk tetapi penempahan terbuka kepada semua pelajar.so,jumlah setakat ini hampir 60 tempahan belum termasuk pelajar perempuan.design yang lame telah di reject.aku ngan ijat terpaksa tukar sedikit design..berikut adalah design baju yang baru dan yang telah di reject