candid photo contest!!

28 December 2009




haha..
hmwrk lg suku lg..
arinie lps wat hmwrk..
chat kjap..
ade senior ni britau ade contest..
ape lagi??
msuk la..
ni je la hobi aku..


ni la contest dia..
ramai yg masuk kot..
hampir 100 lebih kot yg masuk..



gmbr ni di snap mse wedding abg aku..
tgh berbincang ngan mak ude..
hahaha..


tired

25 December 2009



bru balik dari easy math
byk yg aku blaja cara baru
pandai betul cikgu ishak
aku tabik kat dia
dia buat cara baru nk wat add math
yg penting aku penat

layang-layang putus tali

20 December 2009

Aduyai

boring kat rumah
akk ajak jalan
sambil hantar abg kat bastand kluang
jalan sampai bp mall
esk pg rumah rafiq 1 malam
pastu pg smkajb
easy math
kemas baju
aku tulis macam ni sbb malas nk tulis panjang
masuk contest photography
:))

contest black and white photography

huahuahua
kebosanan telah melanda
disebabkan aku bosan
aku join this contest
tpi aku tak reti nk edit gmbr hitam putih
cmne nie???
ni poster contest ni






ni je yg aku dapat buat
cm tak lawa je
aku try je
tak de kje
sila klik sini untuk tgk contest nie

Awal Muharam 1431

17 December 2009

Tirai 1430 hijrah telah berlabuh sebentar tadi dengan bacaan doa akhir tahun dan awal tahun.Sebelum masuk waktu maghrib tadi,Abang sulong aku telah membaca doa akhir tahun dan membaca doa awal tahun selepas maghrib

dalam diam tak diam kita da masuk tahun baru.kena pulak dengan bulan disember..pendek kata..sambutan tahun baru lah.ermm..lepas ni boleh la aku sambut besday dalam kalender hijrah..8 Rabiul akhir 1414 hijrah..

tahun baru

16 December 2009

esk da msuk tahun baru
da nk msuk 1431 hijrah
rase mcm sekejap je da setahun
mcm byk je yg blom diselesaikan lagi

KhairunCraft~Giveaway

15 December 2009

huahuahua
ni nk promote blog akk aku
she make giveaway for her craft
dia bru je buat publish blog dia arinie
tpi da ramai yg join giveaway dia




Hadiahnya ialah Car Signage..bukan gambar-gambar yang kat atas tu ye..hehe

Contoh car signage, please refer entry sebelum nih..
Hadiah untuk dua orang je..Sape la yang bertuah tu kan..
Tamat giveaway ni 31 January 2010..
Saje bagi masa lama sikit..



Step yang perlu :


1) Jadi follower khairuncraft


2) Link kan blog saya dalam blog list korang..


3) Buat satu post dalam blog korang tentang  giveaway ni..jangan lupa letak pic atas tu sekali..then, letak link http://khairuncraft.blogspot.com/2009/12/first-giveway-khairunkraf.html
kat post tu ye..


4) Copy pic kat atas tu, dan letak jugak kat side bar blog korang..biasa orang guna html kan..ni kira korang add image la kat ruang "Add a Gadjet" yg edit layout tu..


5) Tinggalkan comment kat post ni, link yang korang dah buat post pasal giveaway ni..


-sekali dengan word yang nak letak kat car signage tu (MAX 3 WORDS, tapi jangan panjang sangat tau..nanti jadik kecik plak tulisannya)


-request warna sekali ye (colour available : pink, yellow, orange, red, purple)

kambin mengaum..singa mengembek..

13 December 2009

smlm jln ngan member
tgk santau
men boling
mkn rfc
syahmi ngan amol tdo rumah
akk tak ade
msk nasi goreng
nasi goreng sedap
:)

~npe tajuk xde kne mengene

lelaki

09 December 2009

Jadilah seorang lelaki yang beriman,
Yang hatinya disalut rasa taqwa kepada Allah,
Yang jiwanya penuh penghayatan terhadap Islam,
Yang sentiasa haus dengan ilmu,
Yang sentiasa dahaga akan pahala,
Yang solatnya adalah maruah dirinya,
Yang tidak pernah takut untuk berkata benar,
Yang tidak pernah gentar untuk melawan nafsu,
Yang sentiasa bersama kumpulan orang-orang yang berjuang
di jalan Allah.
Jadilah seorang lelaki,
Yang menjaga tutur katanya,
Yang tidak bermegah dengan ilmu yang dimilikinya,
Yang tidak bermegah dengan harta dunia yang dicarinya,
Yang sentiasa berbuat kebajikan kerana sifatnya yang penyayang,
Yang mempunyai ramai kawan dan tidak mempunyai musuh yang bersifat jembalang.
Jadilah seorang lelaki,
Yang menghormati ibu bapanya,
Yang sentiasa berbakti kepada orang tua dan keluarga,
Yang bakal menjaga kerukunan rumahtangga,
Yang akan mendidik isteri dan anak-anak mendalami Islam,
Yang mengamalkan hidup penuh kesederhanaan,
Kerana dunia baginya adalah rumah sementara menuju akhirat.
Jadilah seorang lelaki,
Yang sentiasa bersedia untuk menjadi imam,
Yang hidup di bawah naungan al-Quran dan mencontohi sifat-sifat Rasulullah,
Yang boleh diajak berbincang dan berbicara,
Yang menjaga matanya dari berbelanja,
Yang sujudnya penuh kesyukuran dengan rahmat Allah ke atasnya.
Jadilah seorang lelaki,
Yang tidak pernah membazirkan masa,
Matanya kepenatan kerana membaca al- Quran,
Suaranya lesu kerana penat berzikir,
Tidurnya lena dengan cahaya keimanan,
Bangunnya Subuh penuh kecergasan,
Kerana sehari lagi usianya bertambah kematangan.
Jadilah seorang lelaki,
Yang sentiasa mengingati mati,
Yang baginya hidup di dunia adalah ladang akhirat,
Yang mana buah kehidupan itu perlu dibaja dan dijaga,
Agar berputik tunas yang bakal menjaga baka yang baik,
Meneruskan perjuangan Islam sebelum hari kemudian.
Jadilah seorang lelaki,
Yang tidak terpesona dengan buaian dunia,
Kerana dia mengimpikan syurga Allah

tenang :)

07 December 2009


dapat duit(KPMNJ bg..bru nk bg..)

Rafiq ajk pg easy add math kat smkajb

tak ade tuisyen arinie

pg Agro Bank(amik duit)

mak ngan abah bile nk balik

:)

huahua :)



arinie pg tuisyen tpi ngantok
borin duk rumah
aku da jdi giler
mls mcm kambin
monyet kat blakang rumah sengal
:)

rembat..

03 December 2009


haha..arini aku telah merembat gambar sidang redaksi 2009(copy je pon).actually aku ade je gmbr 2 tpi hilang mane entah.so aku copy la gmbr sidang.gmbr tu pon aku amik dari myspace atira.dia pon just scan je..dia scan pon sbb xde copy dlm komputer..da la aku copy tak bitau dia pon.hehhe..esk aku bitau dia la..gmbr ni di snap slps abis siap pengambaran..hehe..gmbr mungkin tak jelas..

huiii

02 December 2009

baru siap kje
penat weyh
esk start tuisyen
kpale penin
tak ade mood
ujian dari tuhan