terpikat 3 =)

27 November 2011

oh yeahhhh
yang ke -3

sebelum tu
Assalamualaikum
sihat?
Alhamdulillah aku sihat
ok..aku tanya aku jawab..style!

macam biasalah..kalau tajuk pon 'terpikat' mesti intro dia aku jadi driver akak aku..yang ni pulak pergi batu pahat..singgah BP Mall quite boring jugak...disebabkan aku pergi pon dengan akak aku..subjek utama adalah popular books store.tapi popular yang dekat BP Mall ni kecil...tak banyak buku..pada awalnya aku dah ada niat nak beli buku bogel menuju tuhan(BMT) tapi boleh buku tu tak ada.peh.menyesal aku tak beli dulu..aku terus cari buku lain..apa yang aku jumpa? aku jumpa buku tajuk dia Travelog Wartawan islam karangan Roslan Hamid.

aku terpikat sebab tajuk dia Travelog.biasanya travelog ni kisah benar.dan aku rasa kalau kisah benar tentunya isi kandungannya sungguh menarik.sebab pengalaman kan.dan aku suka sebab travelog ini berdasarkan alam perkerjaan.biasanya kita akan jumpa novel atau buku cerita tentang di alam persekolahan.sebelum ini aku ada jugak baca Denyut Kasih Medik tulisan Dr. farhan Hadi.sebenarnya aku start suka baca buku sejak aku baca buku denyut kasih medik.cerita pengalaman seorang doktor muslim.Banyak menyentuh Fiqh dalam kehidupan seharian yang kadang kadang kita terlepas pandang.

mungkin lepas ni banyak lagi penulis boleh buat pasal dakwah dalam kerjayanya..konfirm aku beli..haha..
setakat ni baru jumpa doktor dan wartawan..belum jumpa lagi photographer engineer arkitek mekanik pemain bola sepak..eh tapi aku penah baca tentang pemain badminton..hahaha...justeru impian di jaring tulisan cikgu Bahasa Arab aku time form 1 dengan form 4..(final exam form 4 aku dapat A dalam bahasa Arab)<---(opss)karangan Zaid Akhtar
                              .

-ok..da habes mengarut
-result da nak keluar
-aku suka makan crunchie..
-takziah Malaysia
-nanti kalau game Malaysia pukul 8.45,sembahyang Isyak dulu ea
-jangan nak hina negara orang
-jangan hina guru kita
-blog aku macam dah tak ada matlamat
-lepas ni aku akan baiki apa yang lemah




-jika tidak mampu menyokong ketika kalah,jangan bersorak ketika menang(lah tube)

2 komen:

fathiahRAIHANA said...

dah bc jugak tavelog wartawan islam tu :>

zularif said...

best kan?