single step

13 November 2012

Dalam kehidupan mesti ada satu perubahan yang kita mahu lakukan.aku setuju dengan statement bahawa "semua manusia ingin kehidupan yang baik.Tetapi apakah usaha kita cukup untuk melakukan perubahan?
tetapi itu bukan soalnya.persoalan sekarang adakah kita dah mula untuk melakukannya

A journey of a thousand miles begins with a single step.-Lao tzu

contohnya macam aku sekarang ini.gambar dia atas adalah tugasan yang aku perlu siapkan.setiap link tu ada 10 soalan.banyak takk??

tetibe emo.haha.Sebelum ni aku bising."kenapa la banyak sangat ni? menyusahkan orang je".haa.daripada kita sibuk bising yang tak mendatangkan faedah langsung.baik kita mulakan buat tugasan tu.At least kita dah buat sedikit.dah kurang beban kita.


begitu juga dalam kehidupan.aku tertarik dengan blog Hami Asraff.sila baca.Susah untuk kita istiqamah dalam melakukan kebaikan.itulah masalah utama kita sekarang ni.Walaupun kita susah untuk iatiqomah tetapi kita perlu juga teruskan.

Teruskan dekat pada Allah. Jangan tunduk pada nafsu serakah yang tidak lelah menghasut. Andai rebah, bangun dan melangkahlah semula.Hidup ini best kalau semua kita buat hanya kerana Allah. InsyaAllah.
(Hami Asraff)

-pengsan aku jawab myline.padahal baru 4 quiz je buat.
-dah lama tak post panjang.
-doakan biar aku dan kawan kawan aku dapat lalui dugaan dan cabaran serta membawa kejayaan kelak.
0 komen: