template orennn

23 August 2011

Assalamualaikum

sehari suntuk aku telah menghadap latop ni untuk buat template baru..Alhamdulillah dengan berkat kesabaran aku dapat gak aku siap kan template baru yang tak berapa nak lawa sangat la..Aku pon pelik sebenarnya..tetibe je teros nak tukar..aku terfikir dan teros aku buat tanpa memikirkan kalau tak jadi macam mana?? aku buat main redah je..Alhamdullilah jadi jugak..dengan pertolongan kak bella(blog dia superb!) dapat la aku tau skit sikit pasal html code..bkn sng nak ingat..aku akan simpan msj beliau untuk buat rujukan dimasa akan datang

sebenarnya aku diberi masa cuti selama 2 minggu..seminggun sebelom raya dan bebrapa hari selepas raya..so..biasalah matrik kan..assigment mesti menggunung...so aku spend 2 hari untuk relaks..maksud 2 hari tu aku siapkan blog nie la..1 hari buat rujukan..cari inspirasi bagai..haha..dan 1 hari lagi mengedit blog..mungkin hasilnya tak berapa nak bes sangat kan..yela..balik balik rumah je teros buat blog..aku pon dah lupa banyak pasal blog nie..Insyaallah blog ni akan di ubah lebih baik sikit lagi..tapi buat sementara ini..ni jelah hasilnya...

mula mula aku dah buat gamabran dulu..takot melalot nati...maksudnya aku da tau na buat macam mana...ni pon idea tetibe datang..walaupon idea tak de la gempak sangat tapi aku rasa puas sebab idea aku sendiri..

untuk header..aku tak ada idea langsung..aku main buat je..tu je lah hasilnya...macam makin buruk je..haha..dan aku telah naik kan shoutbox tu ke header...bukan mudah nak setting biar masuk dalam kotak tu..setting shoutbox supaya masuk dalam kotak amik masa dekat sejam..huh..lambat giler aku buat..internet laju pon amik masa lama..kalau line internet nie slow...lagi la...memang tak akan jadi macam ni pon...sebab aku akan fedupp...haha...

untuk link kat tepi tu..mula mula aku nak ltk kan atas post body..tapi jadik plak..teros aku letak kat tepi..nak buat gambar untuk link pon ambil masa yang lama sebab tetibe laptop ni lembab..so photoshop pon macam haram...tapi kalau letak tepi tu pon ok kan..


haa..terlupe..sebab apa aku buat warna oren? sebab oren nampak ceria..yeje...haha..sebenarnya aku pon tak tau kenapa aku pilih warna oren..mula mula aku nak buat warna biru turquoise(betol ke eja camtu..nanti salah lagi)..tapi takot tersama dengan orang lain pulak..hehe...teros aku pilih warna oren..tempoh masa aku buat blog ni agak agak berapa minit? mula lepas zuhur..siapnya lepas buka..haha..lamakan? sebab aku tak reti pon buat blog nie..kne buat rujukan balik..tu yang lambat tuu..

-Alhamdulillah
-nanti kalau da boring tuka lagi..
-bagi la komen sikit

3 komen:

Ieqa Zulaikha said...

simple dan smart. aha.

zularif said...

thanks ieqa...
nanti nk tmbah lg semart...hee

Sajan Julia said...

simple jek...cantek2!